VGCt-vervolgcursus persoonlijkheidsstoornissen

De najaarscursus 2021 is vol. Aanmelden voor de wachtlijst is mogelijk.

Deze 10-daagse VGCt-vervolgcursus is gericht op persoonlijkheidsstoornissen in het algemeen en in relatie tot impulscontrolestoornissen (agressie), complex trauma en stemmingsstoornissen (depressie). U leert diagnostiek en therapie toepassen bij uw moeilijkste patiënten.

Deze cursus bestaat uit een algemeen en een specifiek deel:

  • In het algemene deel van deze vervolgcursus verdiept u zich in: diagnostiek, DSM-5, holistische theorie, functie- en betekenisanalyse van de specifieke persoonlijkheidsstoornis en van de therapeutische relatie, zelfanalyse van valkuilen, cognitief-gedragstherapeutische technieken, therapieplan opstellen en uitvoeren en het gedragstherapeutisch proces. Het algemene deel beslaat vier dagen en wordt gegeven door Adriaan Sprey.
  • Het specifieke deel van de cursus is toegespitst op: diagnostiek, analyse, behandelstrategie, technieken en therapeutische relatie bij persoonlijkheidsstoornissen met comorbide impulscontrolestoornissen en agressie (door Femke Jonker, twee dagen), met complex trauma (door Martijn Stöfsel, twee dagen) en met (recidiverende) depressie en suïcidaliteit (door Maarten Lange, twee dagen).

Doelgroep

Gz- en klinisch psychologen, psychotherapeuten, artsen, psychiaters, cognitief-gedragstherapeuten, basispsychologen. U heeft ten minste de basiscursus van de VGCt (100 uur) met succes afgerond.

Erkenning

Door de VGCt voor 50 contacturen en 150 werkuren onder nummer 437640. U maakt in deze cursus 4 werkstukken (algemeen, impulscontrolestoornissen, complex trauma en depressieve stoornissen). Deze moeten ten minste als voldoende beoordeeld worden. Ook is vereist dat u minimaal 90% van de contacturen aanwezig bent in de cursus.

Data:
De cursus wordt sinds 2003 geaccrediteerd en twee keer per jaar gegeven, start in het voorjaar en in het najaar. Een INCompany training behoort ook tot de mogelijkheden.

Najaar 2021: 15 oktober, 5 en 26 november, 3 en 17 december 2021, 7, 14 en 28 januari, 4 en 18 februari 2022

Voorjaar 2022: 11 en 25 maart, 8, 22 en 29 april, 13 mei, 3, 17 en 24 juni, 1 juli 2022.

Najaar 2022: data worden nog vastgesteld, aanmelden is al mogelijk.

Tijd: 10.00 tot 16.15 uur
Plaats: Ede (locatie voldoet aan de RIVM-richtlijnen)

Docenten: Adriaan Sprey (hoofddocent), Martijn Stöfsel, Maarten Lange en Femke Jonker

Aantal deelnemers: maximaal 14
Prijs: 1895 euro (lunches en literatuur inbegrepen). Wanneer de werkgever de kosten van de cursus niet vergoedt, geldt een korting van € 300,-.

Literatuur

Behalve de literatuur die u in de cursus krijgt, heeft u de volgende boeken nodig:

Meer weten?

Als u meer wilt weten, kunt u contact opnemen met Adriaan Sprey.

Aanmelden voor deze cursus