VGCt-vervolgcursus persoonlijkheidsstoornissen

Deze 10-daagse VGCt-vervolgcursus is gericht op persoonlijkheidsstoornissen in het algemeen en in relatie tot impulscontrolestoornissen (agressie), complex trauma en stemmingsstoornissen (depressie). U leert diagnostiek en therapie toepassen bij uw moeilijkste patiënten.

Deze cursus bestaat uit een algemeen en een specifiek deel:

  • In het algemene deel van deze vervolgcursus verdiept u zich in: diagnostiek, DSM-5, holistische theorie, functie- en betekenisanalyse van de specifieke persoonlijkheidsstoornis en van de therapeutische relatie, zelfanalyse van valkuilen, cognitief-gedragstherapeutische technieken, therapieplan opstellen en uitvoeren en het gedragstherapeutisch proces. Het algemene deel beslaat vier dagen en wordt gegeven door Adriaan Sprey.
  • Het specifieke deel van de cursus is toegespitst op: diagnostiek, analyse, behandelstrategie, technieken en therapeutische relatie bij persoonlijkheidsstoornissen met comorbide impulscontrolestoornissen en agressie (door Jan Bernard, twee dagen), met complex trauma (door Martijn Stöfsel, twee dagen) en met (recidiverende) depressie en suïcidaliteit (door Maarten Lange, twee dagen).

Doelgroep

Gz- en klinisch psychologen, psychotherapeuten, artsen, psychiaters, cognitief-gedragstherapeuten, basispsychologen. U heeft ten minste de basiscursus van de VGCt (100 uur) met succes afgerond.

Erkenning

Bij de VGCt aangevraagd voor 50 contacturen en 150 werkuren onder nummer 472430. De cursus is ook aangevraagd als geaccrediteerde  nascholing voor herregistratie voor gewone leden en supervisoren voor 50 punten.

U maakt in deze cursus 4 werkstukken (algemeen, impulscontrolestoornissen, complex trauma en depressieve stoornissen). Deze moeten ten minste als voldoende beoordeeld worden. Ook is vereist dat u minimaal 90% van de contacturen aanwezig bent in de cursus.

Data:
De cursus wordt sinds 2003 geaccrediteerd en twee keer per jaar gegeven, start in het voorjaar en in het najaar. Een INCompany training behoort ook tot de mogelijkheden.

Najaar 2022: vrijdagen 7 en 14 oktober, 11, 18 en 25 november, 9 en 16 december 2022, 20 en 27 januari en 3 februari 2023

Voorjaar 2023: vrijdagen, data worden nog vastgesteld; aanmelden is al mogelijk

Tijd: 10.00 tot 16.15 uur (50 contacturen)
Studiebelasting: 150 werkuren (literatuur en eindwerkstukken)
Plaats: Ede

Docenten: Adriaan Sprey (hoofddocent), Martijn Stöfsel, Maarten Lange en Jan Bernard

Aantal deelnemers: maximaal 14
Prijs: 1895 euro (lunches en literatuur inbegrepen). Wanneer de werkgever de kosten van de cursus niet vergoedt, geldt een korting van € 300,-.

Literatuur

Behalve de literatuur die u in de cursus krijgt, heeft u de volgende boeken nodig:

Kosten zelf aan te schaffen literatuur: € 125,-.

Meer weten?

Als u meer wilt weten, kunt u contact opnemen met Adriaan Sprey.

Aanmelden voor deze cursus