Meteen naar de inhoud


In zijn opleidingspraktijk organiseert en verzorgt Adriaan Sprey opleidingen en supervisie op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen, cognitieve gedragstherapie, psychodiagnostiek en hoogbegaafdheid.

Adriaan Sprey is ook de auteur van het veelgebruikte Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen en van het Praktijkboek Hoogbegaafdheid in psychotherapie.

Opleider en docent

Als opleider en docent op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg heeft Adriaan Sprey ruim 25 jaar ervaring. Zijn specialismen zijn (psycho)diagnostiek, cognitieve gedragstherapie, persoonlijkheidsstoornissen, hoogbegaafdheid en de therapeutische relatie. Als klinisch psycholoog en psychotherapeut heeft hij een groot aantal basiscursussen, vervolgcursussen, workshops en nascholingen ontwikkeld en gegeven.

Adriaan Sprey geeft vooral les in zijn eigen opleidingspraktijk, maar ook bij verschillende postdoctorale opleidingen en op congressen over geestelijke gezondheidszorg. Hij heeft onder andere lesgegeven bij de RINO Amsterdam en Utrecht, de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt) en de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (VVGT). Ook heeft hij zijn opleidingsvaardigheden in company ingezet bij een groot aantal instellingen voor geestelijke gezondheidszorg.

Supervisor en leertherapeut

Adriaan Sprey geeft supervisie aan gz-psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en klinisch psychologen. Het doel van deze supervisie kan uiteenlopen van lid of supervisor worden van de VGCt, het schrijven van een N=1-studie over cognitieve gedragstherapie tot individuele ondersteuning bij professionele en persoonlijke ontwikkeling en praktijkvoering. Adriaan Sprey heeft een erkenning als supervisor en leertherapeut van de VGCt en als supervisor psychodiagnostiek van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Auteur Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen

Als auteur van het Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen heeft Adriaan Sprey behandelaars van persoonlijkheidsstoornissen een onmisbaar hulpmiddel gegeven. De systematische en praktische opzet van het boek zijn het resultaat van de praktijkkennis die Adriaan Sprey in zijn 40-jarige loopbaan als klinisch psycholoog en psychotherapeut heeft opgedaan.

Het Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen heeft sinds zijn verschijnen in 2002 dan ook zijn weg gevonden naar vele duizenden beroepsbeoefenaren en vele therapieopleidingen in de geestelijke gezondheidszorg. Het praktijkboek blijkt een belangrijke functie te vervullen als diagnostisch gereedschap en praktische gids bij de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Een geheel vernieuwde editie met integratie van de DSM-5 is 1 juli 2015 verschenen.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van ons opleidingsaanbod? Meld u dan aan voor onze updates.

Adriaan Sprey Opleidingen