Ga naar de inhoud

Supervisie cognitieve gedragstherapie

Bij Adriaan Sprey kunt u terecht voor individuele supervisie als u gz-psycholoog bent, klinisch psycholoog, psychotherapeut of psychiater, of als u voor een van deze beroepen in opleiding bent. Adriaan Sprey heeft twee erkenningen als supervisor en veel ervaring als psychodiagnosticus, klinisch psycholoog, psychotherapeut en opleider. Daardoor kan hij u helpen bij verschillende soorten supervisiedoelen.

VGCt-supervisie

Adriaan Sprey heeft een erkenning van de VGCt als leertherapeut. Als u VGCt-lid of aspirantlid bent, kan hij u dus supervisie geven bij uw vaardigheden in de cognitieve gedragstherapie. Aspirantleden kunnen deze supervisie gebruiken bij het verkrijgen van hun VGCt-lidmaatschap. Leden van de VGCt en supervisoren met een VGCt-erkenning kunnen ermee aan hun herregistratieverplichtingen voldoen.

N=1-studie aspirantleden VGCt

Als u aspirantlid van de VGCt bent en uw N=1-studie gaat schrijven over cognitieve gedragstherapie bij een persoonlijkheidsstoornis, kan Adriaan Sprey uw supervisor zijn. Voorwaarde hierbij is dat u een complexe casus kunt selecteren van een cliënt met een as II- en eventueel as I-stoornis. De werkwijze bij dit type supervisie volgt het model van het Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen van Adriaan Sprey.

Supervisie psychodiagnostiek

Bent u gz-psycholoog of klinisch psycholoog? Als supervisor psychodiagnostiek met een erkenning van het NIP, kan Adriaan Sprey u ondersteunen bij het op peil brengen of vergroten van uw psychodiagnostische vaardigheden. Het uitgangspunt hierbij is dat diagnostiek en cognitieve gedragstherapie in behandelingen en bij supervisie geïntegreerd moeten worden.

Andere vormen van supervisie

Zoekt u een mentor of sparringpartner  voor uw professionele ontwikkeling? Dan kan Adriaan Sprey u mogelijk ook supervisie geven. Deze vorm van supervisie is niet direct gericht op het voldoen aan de opleidingseisen van de VGCt of het NIP. Het kan bijvoorbeeld gaan om praktijkondersteuning aan vrijgevestigde psychologen, psychotherapeuten of psychiaters. Adriaan Sprey helpt ook supervisanten in de soms stressvolle situaties waarin zij als diagnosticus of therapeut terecht kunnen komen.

Werkwijze

Voordat een supervisie daadwerkelijk van start gaat, houdt Adriaan Sprey altijd eerst een kennismakingsgesprek met u. In dit kennismakingsgesprek zet hij samen met u de doelen voor uw persoonlijke en professionele ontwikkeling op een rij. Deze doelen legt u gezamenlijk vast in een supervisiecontract.

U werkt met reflectieverslagen per sessie, die een actief leerproces en periodieke evaluatie bevorderen. Er is in elke supervisie aandacht voor het gedragstherapeutisch proces, persoonlijkheidsproblematiek, therapeutische relatie, zelfanalyse en interactiebewust behandelen bij (stagnerend) oefengedrag van cliënten.

U heeft de mogelijkheid om een dubbele sessie in te plannen als u veel reistijd heeft of dieper wilt ingaan op de casuïstiek. Supervisie vindt plaats in Ede.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van ons opleidingsaanbod? Meld u dan aan voor onze updates.

Adriaan Sprey Opleidingen